Frågor och svar med programledaren Jacob Dahlin

Intervju med Jacob Dahlin (i Radiohuset) 1987

Mass Media Nytt (utges av Journalistskolan i Stockholm), nr 1/87.

På lördag är det dags för den ryska TV-publiken att stifta bekantskap med den provocerande svensken Jacob Dahlin. Då kommer det i Sverige populära TV-programmet Jacobs Stege följas av miljontals människor i Sovjetunionen. Programmet är en samsändning med svensk television och medverkar gör svenska band och artister som Europe, Gemini och Benny Andersson. Dessutom står Sovjetunionens största stjärna Alla Pugatjova på scen. 

När jag träffar Jacob Dahlin i radiohuset i Stockholm för en intervju är han lite nervös och funderar på hur hans program kommer tas emot. Det blir ett samtal om bland annat hans fascination för schlagerfestivalen, Sovjetunionen, hans önskan om att ibland få vara snäll i TV, den pågående aids debatten och om han har testat sig själv för aids. Han pratar och skrattar mycket under intervjun. Vi får en bra kontakt och efter intervjun ger han mig telefonnumret till en känd kvinnlig journalist, som han tycker att jag ska kontakta för att få råd om journalistyrket.

Hela den här artikeln finns numera endast på min musikblogg. Du hittar den här Frågor och svar med programledaren Jacob Dahlin 

Jacob Dahlin dog i aids 1991, fyra år efter att den här intervjun gjordes. Han blev endast 39 år gammal.